023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

2022

Архива – 2022

“Мала дела су велика ствар”

Последње дане у 2022. години волонтери Црвеног крста Зрењанин користе како би посетили наше најугроженије кориснике и улепшали им празничне дане и свакодневницу која је за многе од њих изузетно тешка.

Новогодишња акција добровољног давања крви

Данашњом акцијом добровољног давања крви на најхуманији могући начин испраћамо 2022. годину. На акцију је дошло 97 наших хуманих суграђана, а прикупљено је 90 јединица ове драгоцене течности. Они су поклонило најлепши дар, шансу за оздрављење и живот људима којима ће то бити најпотребнији и најдрагоценији новогодишњи поклон.

Скупштина ОТЈ Црвеног крста Зрењанин

Годишња Скупштина Омладинске теренске јединице Црвеног крста Зрењанин одржана је 10. децембра 2022. године уз присуство волонтера Црвеног крста Зрењанин и представника Црвеног крста Новог Сада и Сурчина, а њен рад су онлајн пратили и узели учешће и волонтери из следећих организација Црвеног крста: Палилуле, Суботице, Сремске Митровице и Штрпца.

5.децембар-Међународни дан волонтера

Поводом обележавања Међународног дана волонтера, чији је овогодишњи слоган ,,Буди хуман-снага човечности (моћ доброте)“, у Великој сали Црвеног крста Зрењанин уприличен је пријем за волонтере Омладинске теренске јединице и Основних организација Црвеног крста Зрењанин.

Обележавање 1. децембра – Светског дана борбе против ХИВ/АИДС-а

Светски дан борбе против ХИВ/АИДС-а окупља људе широм света са циљем усмеравања пажње на ХИВ пандемију. Овај дан пружа прилику да представници влада, државних институција и здравствених установа у сарадњи са осталим партнерима информишу јавност о актуелној епидемиолошкој ситуацији, значају тестирања на ХИВ и начинима заштите.

Захвалница Војске Р Србије – Банатске бригаде

У касарни “Народни херој Светозар Марковић Тоза” у Зрењанину данас је свечано обележен дан Банатске бригаде, 17. новембар, који се прославља заједно с Празником града Зрењанина, односно даном ослобођења града у Првом светском рату.

Техничко-тактички збор и показна вежба

Поводом обележавања 17. новембра, дана ослобођења града Зрењанина и дана Банатске бригаде Војске Србије, у касарни „Народни херој Светозар Марковић Тоза“ организован је техничко-тактички збор у ком су учествовали Војска Р Србије, Црвени крст Зрењанин, Ватрогасно-спасилачки батаљон Зрењанин, Одсек за ванредне ситуације града Зрењанина и Организација резервних војних старешина.

Акција ,,Војни лекар на селу”

Представници Црвеног крста Зрењанин су на иницијативу Банатске бригаде Зрењанин, узели учешће у акцији „Војни лекар на селу“.

Сунчана јесен живота 2022

У Великој сали Црвеног крста Зрењанин одржана је завршна манифестација ,,Сунчана јесен живота” која је окупила старије волонтере Црвеног крста али и наше најмлађе суграђане.

Реализација семинара у области добровољног давалаштва крви

Црвени крст Зрењанин реализовао је семинаре за организаторе акција, едукаторе и мотиваторе у области добровољног давалаштва крви којима су обухваћене две категорије учесника. Једну групу су чинили чланови основних организација Црвеног крста Зрењанин при месним заједницама у којима се реализују акције добровољног давања крви, а другу групу млади волонтери -чланови Омладинске теренске јединице Црвеног крста Зрењанин ангажовани на пословима организације акција и мотивације добровољних давалаца крви.