023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Архива – 2020

Подмладак Црвеног крста Зрењанин победио на државном такмичењу у пружању прве помоћи

Због епидемиолошке ситуације, такмичење екипа Црвеног крста Србије у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, стања и обољења, ове године реализовано је у виду фото и видео конкурса у категоријама подмлатка, омладине и реалистичког приказа повреда , стања и обољења (РППСО).

Награда града Зрењанина за 2020. годину волонтерима Црвеног крста Зрењанин

Комисија за доделу награда и признања донела је одлуку да Награда града Зрењанина за 2020. годину припадне здравственим установама са територије града које су поднеле највећи терет у борби против епидемије изазване вирусом КОВИД-19, као и волонтерима организације Црвеног крста Зрењанин, за помоћ угроженим категоријама становништва током епидемије.

5. децембар – Међународни дан волонтера

Црвени крст Зрењанин је поводом обележавања 5. децембра – Међународног дана волонтера организовао онлајн састанак чланова Омладинске теренске јединице Црвеног крста Зрењанин.

Народна кухиња у време епидемије

Дистрибуција се врши уз стриктно поштовање свих прописаних превентивних мера заштите у циљу спречавања заразне болести изазване вирусом ковид 19

1. децембар-Светски дан борбе против ХИВ/АИДС-а

Светски дан борбе против ХИВ/АИДС-а окупља људе широм света са циљем усмеравања пажње на ХИВ пандемију. Овај дан пружа прилику да представници влада, државних институција и здравствених установа у сарадњи са осталим партнерима информишу јавност о актуелној епидемиолошкој ситуацији, значају тестирања на ХИВ и начинима заштите.

Pop-up фестивал – 20. новембар Међународни дан детета

Међународни дан детета 20. новембар, установила је Генерална скупштина УН 1954. године. Овај дан се обележава и да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.

20. новембар – Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода

Сваког дана у свету преко 3000 људи изгуби живот у саобраћајним незгодама. Тим поводом волонтери Омладинске теренске јединице Црвеног крста Зрењанин обележили су 20. новембар – Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода.

Шатор испред Одељења инфектологије

Црвени крст Зрењанин је поставио шатор испред Одељења инфектологије зрењанинске Опште болнице „Ђорђе Јоановић“. У току последњих дана значајно је повећан број грађана који се јављају на преглед због сумње на ковид инфекцију.

,,За Сунчану јесен живота 2020″

Црвени крст Зрењанин традиционално већ више од тридесет година реализује акцију ,,За сунчану јесен живота“ посвећену нашим најстаријим суграђанима. И ове године, упркос ситуацији у којој се налазимо, желели смо да њиховој јесени живота дарујемо топлину сунца и пријатељску руку.