023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Архива – 2019

Кићење јелке у Авив парку 2019

Волонтери Црвеног крста Зрењанин учествовали су по пети пут на манифестацији “Авивов избор за најлепшу новогодишњу јелку”.

20. децембар – Међународни дан људске солидарности

Сваке године 20. децембра, свет обележава Међународни дан људске солидарности који су установиле Уједињене нације 2005. године како би истакле важност солидарности нарочито у борби против сиромаштва.

Инклузивне игре 2019

Под слоганом „Кад границе не постоје, играмо се много боље”, у организацији Основне и средње школе „9. мај” у Зрењанину су одржане осме Инклузивне игре без граница.

Међународни дан волонтера – 5. децембар

Поводом обележавања Међународног дана волонтера, у Градској кући града Зрењанина приређен је свечани пријем. Волонтере Црвеног крста Зрењанин примили су помоћници градоначелника града Зрењанина Симо Салапура и Драган Ћапин.

1. децембар – Светски дан борбе против ХИВ/АИДС-а

Светски дан борбе против ХИВ/АИДС-а окупља људе широм света са циљем усмеравања пажње на ХИВ пандемију. Овај дан пружа прилику да представници влада, државних институција и здравствених установа у сарадњи са осталим партнерима информишу јавност о актуелној епидемиолошкој ситуацији, значају тестирања на ХИВ и начинима заштите.

Мала дела су велика ствар

У сусрет предстојећим празницима, Лидл Србија покреће велику кампању прикупљања намирница за кориснике хуманитарних програма Црвеног крста Србије, под називом „Мала дела су велика ствар“, у којој се потрошачи позивају да купе и донирају производе.

“Инклузивно предшколско васпитање и образовање-С осмехом у вртић”

У оквиру пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање-С осмехом у вртић”, волонтери Црвеног крста Зрењанин реализовали су радионице из програма Црвеног крста Србије – “Промоција хуманих вредности”.

Школа Подмлатка Црвеног крста Зрењанин 22.11- 24.11.2019

Поред стицања вештина и знања о раду при Црвеном крсту, циљ оваквих школа је остваривање тимског духа и рада међу младим волонтерима који ће загарантовати успешан рад организације Црвеног крста Зрењанин и у будућности.

Pop-up фестивал – 20. новембар Међународни дан детета

Волонтерка Црвеног крста Зрењанин Гордана Дујловић и стручни сарадник Борис Војинов водили су радионице из програма “Промоција хуманих вредности”, на Pop-up фестивалу поводом обележавања 20. новембра – Светског дана детета.