023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Архива – 2018

Подела новогодишњих пакетића на педијатрији

Поводом новогодишњих и божићних празника волонтери Црвеног крста Зрењанин обишли су децу која се налазе на болничком лечењу у Општој болници “Ђорђе Јоановић” – одељење педијатрије. Маскоте Црвеног крста Дора и Раде уз помоћ осталих волонтера, поделили су деци новогодишње пакетиће.

„Један пакетић – много љубави“

Новогодишњи и божићни празници су прилика да реализујући традиционалну активност Црвеног крста „Један пакетић – много љубави“ обрадујемо све оне којима наше мало пуно значи. У Великој сали Црвеног крста Зрењанин том приликом деци која су корисници топлог оброка „Народне кухиње“ уручени су новогодишњи пакетићи. Црвени крст Зрењанин сваке године улаже напор како би обухват деце био што већи, али за то је потребна помоћ свих људи добре воље и великог срца.

Пакети Дирекције за робне резерве

У Црвеном крсту Зрењанин током викенда, 15.,16. и 22. децембра, упркос лошим временским условима, дистрибуирано је 230 пакета хране и хигијене како би помоћ правовремено стигла до најугроженијих суграђана.

Међународни дан људске солидарности

20. децембра свет обележава Међународни дан људске солидарности који су установиле Уједињене нације 2005. године како би истакле важност солидарности нарочито у борби против сиромаштва. Волонтери Црвеног крста Зрењанин су тим поводом приредили дружење са члановима инклузивног тима Црвеног крста Зрењанин из ОСШ ,,9. мај” и поделили им новогодишње пакетиће.

Међународни дан волонтера

Црвени крст Србије као највећа волонтерска организација у земљи сваке године обележава 5. децембар – Међународни дан волонтера. Ове године Међународни дан волонтера обележен је под слоганом „Волонтери граде отпорне заједнице“, и посебна пажња поклоњена је управо волонтерима који су ангажовани и делују у својим локалним заједницама.

Светски дан борбе против ХИВ/АИДС-а

Уз мото овогодишње кампање под називом “Сазнај свој статус”, волонтери Црвеног крста Зрењанин обележили су 1. децембар – Светски дан борбе против ХИВ/АИДС-а. Након низа предавања на ову тему, последња у низу активности реализована је постављањем промотивног пункта у главној градској улици.

Међународни дан детета

Међународни дан детета се сваке године обележава 20. новембра, на дан када су Уједињене нације усвојиле декларацију о правима детета. Циљ је да се скрене пажња јавности на све обавезе које друштво има према деци а које су утврђене Конвенцијом о правима детета.

Отворени дан војске

Поводом обележавања стоте годишњице од ослобођења у Првом светском рату и празника Града Зрењанина, Црвени крст Зрењанин је учествовао у манифестацији „Отворени дан“ у организацији Града Зрењанина и Команде за развој Банатске бригаде гарнизона у Зрењанину. Волонтери Црвеног крста Зрењанин су презентовали део активности Организације.

Камп Подмлатка и Омладине Црвеног крста Зрењанин

Црвени крст Зрењанин базира свој рад на ангажовању волонтера те је од изузетног значаја да волонтери буду едуковани и стручно оспособљени за област којом се баве у Црвеном крсту. У циљу перманентне едукације волонтера и континуираног занављања волонтерске базе Црвени крст Зрењанин је 4. новембра 2018. године за нове волонтере организовао још једну у низу едукација, овог пута у просторијама Мото клуба „Road Flyers“ у Мужљи.

Прва помоћ у оквиру акције ”Безбедност деце у саобраћају”

У оквиру акције ”Безбедност деце у саобраћају”, коју Црвени крст Зрењанин реализује са припадницима ПУ Зрењанин, волонтери Црвеног крста Зрењанин су током септембра и октобра 2018. године посетили школе: ОШ ”Др Јован Цвијић”, ОШ ”Петар Петровић Његош” из Зрењанина, ОШ ,,Вук Караџић“ из Зрењанина, ОШ ,,Бранко Ћопић“ из Лукићева и ОШ ”Доситеј Обрадовић” из Зрењанина, и ученицима ових школа презентовали вештине пружања прве помоћи.

Локална обука ПХВ

Едуковани волонтери Црвеног крста Зрењанин су у Великој сали Црвеног крста Зрењанин одржали локалну обуку за волонтере у програму “Промоција хуманих вредности”. Волонтери су имали прилику да се упознају и реализују забавно-едукативне радионице из програма “Мини ПХВ” који се реализује у вртићима, програма “Промоција хуманих вредности” за ученике нижих разреда основношколског узраста као и из програма “Весела болница” за децу која се налазе на болничком лечењу.

,,Сунчана јесен живота 2018”

Завршна манифестација ,,Сунчана јесен живота” окупила је 26. октобра 2018. године у Великој сали Црвеног крста Зрењанин старије волонтере Црвеног крста али и најмлађе суграђане. Секретарка Црвеног крста Зрењанин захвалила се за предан, вишедеценијски волонтерски рад старијим волонтерима и уручила поклоне најстаријим активним волонтерима Црвеног крста