023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Сваке године 31. маја Светска здравствена организација обележава Светски дан без дувана, истиче здравствене и друге ризике који се повезују са употребом дувана и залажу се за делотворне политике којима се смањује употреба дувана. Светски дан без дувана 2022. године обележава се под слоганом „Дуван-претња нашој животној средини”.Обележавајући 31. мај – Светски дан без дувана, волонтери Црвеног крста Зрењанин реализовали су низ активности.

Црвени крст Зрењанин и Саветовалиште за младе Дома здравља ,,Др Бошко Вребалов“ Зрењанин уз подршку Ресторана ,,Ковач“ организовали су заједничку акцију у БИГ шопинг центру Зрењанин где су реализовали поделу промотивног материјала и информисали суграђане о штетности дуванског дима и значају упражњавања здравих стилова живота. Информативни пункт био је постављен и у центру града, а све у циљу подизања свести грађана о овом проблему и информисања што већег броја људи.

Такође, едуковани волонтери Црвеног крста Зрењанин реализовали су са ученицима шестих разреда ОШ ,,Жарко Зрењанин“ и предавање на ову тему.