023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Носилац пројекта организовања Спортске олимпијаде школске омладине Војводине је Покрајинска влада Војводине и њен ресорни секретаријат за спорт и омладину, заједно са Савезом за школски спорт Војводине и Градом Зрењанином.

На позив организатора, Црвени крст Зрењанин је био ангажован за организацију и координацију волонтера на Деветој Спортској олимпијади школске омладине Војводине (СОШОВ). На манифестацији која је најмасовније школско такмичење и која је одржана од 19. до 22. маја било је ангажовано 150 волонтера који су пружили потребну логистику приликом реализације четвородневних активности.

Поред волонтера Црвеног крста Зрењанин укључени су били и волонтери из зрењанинских средњих и основних школа. Велики допринос у броју волонтера дале су Средња медицинска школа Зрењанин. Техничка школа Зрењанин као и Дечији центар Смајли.

Девета Спортска олимпијада школске омладине Војводине са готово 6000 учесника била је најмасовнија до сада. Млади спортисти на располагању су имали сву спортску инфраструктуру града Зрењанина, а поједина такмичења одржавана су и у школским спортским салама у Клеку, Арадцу, Ечки, Михајлову и Ботошу.У склопу манифестације, поред бројних такмичења, у петак, 20. маја у Тиршовој улици организована је Дечја журка и ватромет у част свих учесника. Екипа прве помоћи Црвеног крста Зрењанин је била у приправности и на овом догађају као и на спортским борилиштима.

Церемонији отварања и затварања 9. СОШОВа присуствовали су председник Организационог одбора СОШОВ и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, потпредседник Организационог одбора СОШОВ и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић, који је и председник Асоцијације за школски спорт Европе, прослављени олимпијац Момир Рнић, као и бројни успешни спортисти и спортски радници који су изразили задовољство начином организације манифестације.

Црвени крст Зрењанин исказује захвалност организаторима на указаном поверењу. Поносни смо на допринос који смо дали да Град Зрењанин још једном оправда епитет доброг домаћина и титулу Европског града спорта.