023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Поводом обележавања Међународног дана волонтера, чији је овогодишњи слоган ,,Буди хуман-снага човечности (моћ доброте)“, у Великој сали Црвеног крста Зрењанин уприличен је пријем за волонтере Омладинске теренске јединице и Основних организација Црвеног крста Зрењанин.

Волонтерима се обратио градоначелник града Зрењанина Симо Салапура који је изразио посебну захвалност волонтерима и стручној служби на ангажованом времену, знању и енергији које улажу у реализацију програма и активности Црвеног крста а на добробит корисника у локалној заједници. Препознајући и уважавајући волонтерски рад, у знак захвалности, градоначелник је волонтерима уручио дуксеве и прслуке са обележјима Града и Црвеног крста Зрењанин.

О раду волонтера у Организацији и плановима за наредни период говорила је секретарка Црвеног крста Зрењанин, Александра Танасијевић захваливши се волонтерима на пожртвованом ангажовању истакавши да су понос Организације и да је представљају на најбољи могући начин кроз спој младости и искуства.

Истицањем ефеката волонтерског рада и одавањем признања, градимо културу волонтирања, а волонтерски рад је свакако један од најефикаснијих облика учествовања у процесима развоја заједнице. Афирмишући оно најплеменитије у људима, волонтирање развија међусобну солидарност и толеранцију, побољшава квалитет живота у заједници и доприноси отпорности заједнице и њеној спремности да одговори на сваку кризу.

http://www.zrenjanin.rs/sr/vesti/2022/12/gradonacelnik-povodom-medjunarodnog-dana-volontera-skoro-50-hiljada-volonterskih-sati-u-protekloj-godini-izuzetan-doprinos-razvoju-lokalne-zajednice