023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

У складу са епидемиолошком ситуацијом, а у жељи да успешна традиција не буде прекинута, овогодишња смотра знања ,,Шта знаш о здрављу“ реализовано је у форми онлајн теста, преко апликације Microft teamsа. На такмичењу је учествовало седамдесет најбољих ученика основних и средњих школа. Администратор такмичења био је Борис Војнов стручни сарадник за здравствену делатност.

Осим подстицања такмичарског и победничког духа, основни циљ Црвеног крста је да кроз ову активност ученици стекну и понесу сазнања о сопственом здрављу и здравим стиловима живота која ће им помоћи да сачувају своје здравље као највеће животно богатство. Стога су сви учесници такмичења победници а најбољи међу њима су: Основне школе: 1. Миа Луна Вујанић – ОШ „Др Бошко Вребалов“ Меленци 2. Ања Веселиновић – ОШ „Ђура Јакшић“ Зрењанин 3. Даница Матић – ОШ „2. октобар“ Зрењанин Средње школе: 1. Нера Белић – Медицинска школа Зрењанин 2. Елена Стоја – Медицинска школа Зрењанин 3. Милица Барши – Медицинска школа Зрењанин.

У просторијама Црвеног крста Зрењанин најбољим учесницима у обе такмичарске категорије (Подмладак/Основне школе и Омладина/Средње школе) уручене су дипломе и пригодни поклони. Награде је уручила председница Црвеног крста Зрењанин др Соња Капелер Пушкарић.