023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Поводом обележавања 17. новембра, дана ослобођења града Зрењанина и дана Банатске бригаде Војске Србије, у касарни „Народни херој Светозар Марковић Тоза“ организован је техничко-тактички збор у ком су учествовали Војска Р Србије, Црвени крст Зрењанин, Ватрогасно-спасилачки батаљон Зрењанин, Одсек за ванредне ситуације града Зрењанина и Организација резервних војних старешина.

Волонтери Црвеног крста Зрењанин су на пункту приказали ученицима завршних разреда средњих школа правилан процес реанимације, коришћење АЕД апарата, материјал за пружање прве помоћи, правилно коришћење расклопивих носила… Поред практичног знања из прве помоћи волонтери су заинтересованима демонстрирали технике реалистичког приказа повреда стања и обољења.

У току збора одржана је и показна вежба прве помоћи током које су ученици имали прилику да виде правилне поступке пружања прве помоћи у случају саобраћајне несреће. Ова вежба је урађена као завршна активност у оквиру акције обуке из области безбедност у саобраћају за ученике завршних разреда средњих школа, након просеса у ком су ученици били обучавани за пружање прве помоћи у случају саобраћајне несреће у зрењанинским средњим школама.

Црвени крст Зрењанин упућује захвалност Банатској бригади, пуковнику Александру Дедићу и мајору Радету Даљевићу на изузетној сарадњи.