023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

У Великој сали Црвеног крста Зрењанин одржана је завршна манифестација ,,Сунчана јесен живота” која је окупила старије волонтере Црвеног крста али и наше најмлађе суграђане. 

Уручене су награде волонтеру са најдужим волонтерским стажом и најстаријем активном волонтеру Црвеног крста Зрењанин којима до сада нису уручиване награде на овој манифестацији.

Госпођа Нада Радновић рођена је 11. септембра 1952. године, волонтерка је са најдужим волонтерским стажом, добитник Медаље Црвеног крста Србије. Са скоро 32 године волонтерског стажа и данас посвећено учествује у многим активностима Организације. Председница је Основне организације Црвеног крста ,,Багљаш“.

Госпођа Маргит Куцора рођена је 25. марта 1942. године, волонтер је Црвеног крста Зрењанин скоро 20 година, и од тада активно учествује у хуманитарним, здравствено-превентивним и спортским активностима Организације. Била је председник као и секретар Основне организације Црвеног крста ,,Доситеј Обрадовић“ у два мандата. Члан је актуелног сазива Скупштине Црвеног крста Зрењанин.

Начелница Одељења за друштвене делатности града Зрењанина Јелена Драгић,уручила је награду брачном пару који је најдуже у браку а који се јавио на конкурс расписан од стране Црвеног крста Зрењанин – госпођи Радојки и господину Славку Крајини из Зрењанина који су ове године прославили 65. годишњицу брака.

Секретарка Црвеног крста Зрењанин захвалила је за предан, вишедеценијски волонтерски рад старијим волонтерима и истакла да Црвени крст кроз ову манифестацију али и бројне друге акције и активности жели да скрене пажњу на често непрепознатљив и занемарен допринос старијих особа у породици, локалној заједници и друштву. Неопходно је оснажити учешће старијих особа у различитим аспектима живота и подржати њихово учешће у складу са основним правима старијих особа, њиховим потребама и жељама. Врло је важно да се промовише друштво за све генерације у коме сви имају једнаке могућности и које би омогућило да сви развију своје потенцијале, кроз наше деловање ми дајемо скроман допринос овом глобалном циљу.

Испред Градске организације пензионера присутнима се обратио и господин Радован Јазић који је је награђенима уручио поклон- десетодневни боравак у Врњачкој Бањи.

Поред наших старијих суграђана награде су уручене и најмлађима, полазницима Предшколске установе у Зрењанину и ученицима нижих разреда основних школа који су послали најбоље радове на ликовно литерарни конкурс ,,Моји баба и деда”. Ове награде уручиле су председница Црвеног крста Зрењанин др Соња Капелер Пушкарић и др Драгана Сабовљев, дипломирани библиотекар, саветник и лектор Градске народне библиотеке ,,Жарко Зрењанин“ у Зрењанину. Приређена је и изложба најбољих радова пристиглих на Конкурс.

Свечаности су присуствовали и директорка Геронтолошког центра у Зрењанину Тања Живанов, члан Градског већа Радован Вишекруна, представници месних заједница, Предшколске установе и зрењанинских основних школа.

У програму су учествовали ученици другог разреда ОШ ,,2. октобар“ из Зрењанин (учитељица Соња Вујин) и четвртог разреда ОШ ,,Ђура Јакшић” из Зрењанина (учитељица Соња Вујаковић).

РЕЗУЛТАТИ ЛИКОВНО – ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА
,,МОЈИ БАБА И ДЕДА”

ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ( I – IV )

ЛИКОВНИ КОНКУРС

1. место Димитрије Шофејовић, ОШ ,,Јован Јовановић Змај“ Зрењанин ( II-2 разред)
2. место Васил Керкез, ОШ ..Петар Петровић Његош“ Зрењанин (I-4 разред)
3. место Вукашин Сујић, ОШ ,,Младост“ Томашевац (II разред)

ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС

1.место Елена Марковић, ОШ ,,Др Александар Сабовљев“, Ечка, (IV-1 разред)
2. место Симон Огњеновић, ОШ ,,Др Јован Цвијић“ Зрењанин (IV-1 разред)
3. место Матеа Субин, ОШ ,,Петар Петровић Његош“ Зрењанин (IV-5 разред)

ЛИКОВНИ КОНКУРС ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА

1. место – Рената Тот, вртић ,,Сунчица“, васпитачи Снежана Стефановић и Аделина Панкаричан
2. место – Софија Тот, вртић ,,Црвенкапа“, васпитачи Тихана Медаревић и Сенка Равић
3. место – Вељко Познић, вртић ,,Дечја радост“, васпитачи Грнча Зорица и Кристина Ристоски