023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Годишња Скупштина Омладинске теренске јединице Црвеног крста Зрењанин одржана је 10. децембра 2022. године уз присуство волонтера Црвеног крста Зрењанин и представника Црвеног крста Новог Сада и Сурчина, а њен рад су онлајн пратили и узели учешће и волонтери из следећих организација Црвеног крста: Палилуле, Суботице, Сремске Митровице и Штрпца.

На Званичном делу Скупштине једногласно је именован и нови одбор ОТЈ Црвеног крста Зрењанин. Учеснике Скупштине су поздравили нова председница Миљана Антић и стручни сарадник за подмладак и омладину Црвеног крста Зрењанин Жељко Бугарски, који је уједно био и администратор састанка.

Тема овогодишње Скупштине била је ,,Активности волонтера у Програму борбе против трговине људима“ и симболично је одабрана у складу са датумом одржавања 10. децембром – Међународним даном људских права, с обзиром да управо трговина људима представља најгрубљи начин кршења људских права.

Приказан је видео материјал о ангажовању младих волонтера Црвеног крста Зрењанин током 2021. године као и кратак информативни видео који су припремили волонтери Црвеног крста Зрењанин поводом Међународног дана људских права на тему превенције трговине људима.

Након приказане презентације, кроз дискусију су сви учесници имали прилику да представе своје активности и поделе искуства.Захваљујемо се свим учесницима на подељеним искуствима и времену које су издвојили да присуствују Скупштини.