023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Црвени крст Зрењанин је у периоду од 19. до 21. маја организовао Скупштину Омладинске теренске јединице Црвеног крста Зрењанин.

Годишњој Скупштини присуствовали су гости из следећих организација Црвеног крста: Бања Луке, Београда-Стари Град, Београда-Чукарица, Новог Сада, Сомбора, Сремске Митровице и Суботице. Гости су стигли у Зрењанин 19. маја. У Великој сали Црвеног крста Зрењанин у суботу, 20. маја, одржана је седница Скупштине Омладинске теренске јединице Црвеног крста Зрењанин у 2023. години. Присутнима се обратила и пожелела им добродошлицу у наш град самостални стручни сарадник Црвеног крста Зрењанин Јелена Домјесков. Генерални секретар Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић захвалила је волонтерима на свему што раде за своју заједницу чинећи је лепшим местом за живот као и на дивној сарадњи, посебно у оквиру заједничке хуманитарне акције “Спортом за боље сутра”.

Извештај о раду Омладинске теренске јединице у току 2022. године, Извршни одбор је поднео видео презентацијом. Након уводног дела гости су појединачно представљали своје Организације Црвеног крста. Најистакнутијим младим волонтерима Црвеног крста Зрењанин председница Омладинске теренске јединице Миљана Антић је уручила захвалнице.

По завршетку званичног дела Скупштине уприличен је обилазак града. Гости су имали прилику да виде Градску кућу, Народно позориште ,,Тоша Јовановић“, зграду суда и да се упознају са бројним другим знаменитостима које красе наш град. Након обиласка за домаћине и госте је обезбеђен кратак предах уз ручак пред радни део Скупштине. У складу са темом овогодишње Скупштине која је посвећена Дифузији-ширењу знања о Црвеном крсту и Црвеном полумесецу, организован је округли сто и квиз такмичење на ову тему. Учесници, подељени у тимове, имали су прилику да покажу своје знање о историјату, основним принципима, програмима и активностима које Црвени крст реализује, након чега су најбољима додељена симболична признања.

У вечерњим сатима организована је опроштајна журка. Млади волонтери теренске јединице заједно са својим гостима из других организација уживали су у добром расположењу и забави.