023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

“Прва помоћ деци – прва помоћ за децу” порука је коју Црвени крст шаље на овогодишњи Светски дан прве помоћи, а у фокусу су деца школског узраста.
Изразито је важно учити децу од најранијег узраста да правилно реагују у случају незгоде и како да пруже прву помоћ. Једнако је битно да сви који раде са децом и бораве са њима (васпитачи, наставници, спортски тренери) знају које су најчешће повреде код деце и како да пруже прву помоћ. Свако дете може бити у прилици да му је потребна прва помоћ. У исто време свако од нас може да научи да пружи прву помоћ.
Светски дан прве помоћи обележава се сваке године, друге суботе у септембру. На овај дан организације Црвеног крста широм света настоје да скрену пажњу јавности о значају познавања прве помоћи за појединца и друштвену заједницу. Прва помоћ је препознатљив симбол организације Црвеног крста и једна од важних области деловања Црвеног крста у целом свету.
Црвени крст Зрењанин обележио је овај дан учешћем на Смотри екипа у пружању прве помоћи која је одржана на плажи Штранд у Новом Саду. Поред екипе омладине Црвеног крста Зрењанин, на смотри је учествовали и екипа РППОС, као и инструктори прве помоћи који су пружили подршку у реализацији смотре.