023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви у Градској кући града Зрењанина одржан је пријем на коме су уручена признања вишеструким добровољним даваоцима крви, који су крв дали 100, 75, 50 и 35 пута, као и Плакете ,,Широко срце“.

Признања вишеструким добровољним даваоцима уручио је начелник Градске управе Ненад Домјесков – Тибору Липтаку који је крв дао 100 пута, затим Живи Петрову који је крв дао 75 пута, као и Страхињи Јанићу, Драгану Проле, Александру Тенекешу, Михаљу Шварцу, Вујици Стојкову, Љиљани Пасуљевић Кандић, Дејану Радивојкову, Љубиши Јанчићу и Драгану Ратићу, који су крв дали 50 пута.

Признања за 35 пута дату крв уручила је помоћница градоначелника Снежана Вучуревић.

Александра Танасијевић секретар Црвеног крста Зрењанин је упутила захвалност свим појединцима који су добили признања и захваљујући којима Завод за трансфузију крви Војводине и Црвени крст Зрењанин радећи на мотивацији и организовању акција обезбеђују довољне количине безбедне крви потребне за лечење свих наших суграђана. Осим појединаца, указала је и на значај хуманих средина које организују акције добровољног давања крви и помажу њихову реализацију, и уручила Плакету „Широко срце“ онима који су постигли изузетне резултате на омасовљавању добровољног давалаштва крви у 2022. години. Плакете су уручене ЕТШ “Јован Трајковић“ , ТФ “Михајло Пупин“, компанији “Дрекслмајер“ , МЗ “Доситеј Обрадовић“ и инфо-порталу “Волим Зрењанин”.

Предивним гласом свечаност је улепшала Анђелина Шварц, ученица Средње музичке школе “Јосиф маринковић” у Зрењанину.