023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Црвени крст Зрењанин реализовао је семинаре за организаторе акција, едукаторе и мотиваторе у области добровољног давалаштва крви којима су обухваћене две категорије учесника. Једну групу су чинили чланови основних организација Црвеног крста Зрењанин при месним заједницама у којима се реализују акције добровољног давања крви, а другу групу млади волонтери -чланови Омладинске теренске јединице Црвеног крста Зрењанин ангажовани на пословима организације акција и мотивације добровољних давалаца крви.

У оквиру семинара, учесници су имали прилику да кроз предавања и радионице унапреде своја знања о давалаштву крви, науче како се на прави начин врши промоција добровољног давања крви и како се планира и реализује једна оргнизована акција. Учесници су уз водство стручног сарадника за добровољно давалаштво крви Црвеног крста Зрењанин, Јелене Домјесков посетили и акцију добровољног давања крви која је одржана у великој сали Црвеног крста Зрењанин.

Од изузетне је важности за функционисање система добровољног давалаштва крви да се пословима организације и промоције баве стручна лица и да се континуирано улаже у њихово знање како би се на адекватан начин пренеле информације о добровољном давању крви, подигла свест у јавности о важности и значају добровољног давалаштва крви, организовале што успешније акције у циљу обезбеђивања стабилних залиха крви.

Реализатор семинара била је Јелена Милић, стручни сарадник Црвеног крста Војводине.