023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

На позив локалне самоуправе, Црвени крст Зрењанин пружио је подршку у дистрибуцији породичних хигијенских пакета помоћи становницима подстандардних насеља као подршку у пријави за имунизацију.
Том приликом волонтери Црвеног крста Зрењанин становницима подстандардног насеља ,,Дудара” поделили су лифлете са основним информацијама о процесу вакцинације које су припремили Црвени крст Србије и Институт за јавно здравље Србије „др Милан Јовановић Батут“, а формиран је и инфо пункт на ком су волонтери пружали помоћ заинтересованим лицима у процесу пријаве за вакцинацију путем система Е управе.
Инфо пункт за промоцију имунизације и поделу хигијенских породичних пакета у насељу „Дудара“ посетио је државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Стеван Глигорин заједно са замеником градоначелника Зрењанина Сашом Сантовцем.
На иницијативу Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, Црвени крст Србије је, за 29 Градова и Општина на територији Републике Србије, обезбедио породичне хигијенске пакете помоћи становништву у подстандардним насељима као подршка у пријави за имунизацију.
Пакети су обезбеђени од донатора: ГИЗ – Немачка организација за међународну сарадњу, Фонд за отворено друштво, Стална конференција градова и општина и УНХЦР.