023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Након десетодневног летовања у Одмаралишту Црвеног крста Србије ,,Криста Ђорђевић” у Баошићу, Црвени крст Зрењанин је дочекао двадесет и четворо малишана који су тамо боравили у периоду од 23. јула до 2. августа 2022. године.

Захваљујући Црвеном крсту Србије Crveni krst Srbije / Red Cross of Serbia који је средства за опоравак деце обезбедио у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и ЈП Инфостан из Београда, 24 деце у пратњи васпитача Драгане Радоња, били су у прилици да се друже са вршњацима из градова широм Србије.

Деци је била на располагању плажа Одмаралишта уз стални надзор васпитача и спасилаца, а непливачима је била обезбеђена школа пливања. Учествовала су у едукативним, спортским и културним садржајима. Радионице у оквиру Летње школе Подмлатка Црвеног крста реализовали су млади едуковани волонтери Црвеног крста. Деца из Зрењанина су показала велико интересовање и активно учествовала у различитим радионицама те проширила своја знања и освојила бројна признања. Вечерњи сати су осим едукативних били осмишљени разним садржајима културно забавног карактера (маскенбал, представе, караоке, квизови), а посебно задовољство за децу представљале су музичке вечери на отвореном које су реализовали волонтери Црвеног крста.

У име деце, васпитача и секретаријата Црвеног крста Зрењанин, посебну захвалност желимо да упутимо младим, едукованим волонтерима Градске организације Црвеног крста Новог Сада Crveni krst Novog Sada на беспрекорној реализацији Летње школе Црвеног крста. Осим стручног вођења занимљивих радионица и анимације, млади волонери су и своје слободно време посветили деци која су дружећи се са њима наишла на разумевање, емпатију, посвећен и искрен однос.