023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Црвени крст Зрењанин реализовао је, у периоду од 10. до 13. јануара 2022. године, Омладински камп за волонтере у Одмаралишту Црвеног крста Вршац на Вршачком брегу. Средства за реализацију Омладинског кампа обезбеђена су захваљујући Градској управи града Зрењанина, Спортском савезу града Зрењанина, Јавној установи „Спортски објекти“ и спортским клубовима и организацијама који су узели учешћа у акцији „Спортом за боље сутра“.
Током четвородневног боравка реализоване су бројне радионице и интерактивна предавања.
Отварање Кампа обележено је презентацијом на тему „Дифузија – ширење знања о Црвеном крсту“. Кроз презентоване садржаје учесници су имали прилику да стекну основна знања о Покрету Црвеног крста и Црвеног полумесеца, Основним Принципима Црвеног крста, историјату и структури Црвеног крста Србије.
У оквиру активности у области управљања волонтерима, презентоване су теме које су значајне за ангажовање волонтера у Организацији: Етички кодекс за волонтере и запослене, Тимски рад, Вештине комуникације, Превазилажење конфликтних ситуација, Правила радионичарског рада и Извештавање. Теме су презентоване кроз интерактивни метод рада, рад у групама, радионичарске игрице и подстицање дискусије.
Волонтери су имали прилику да поред усвајања нових знања време проведу у дружењу и бољем упознавању, што је такође од изузетног значаја за њихово даље ангажовање и тимски волонтерски рад у организацији.
Камп омладине је реализован уз поштовање мера превенције и мера заштите за спречавање ширења корона вируса.