023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Црвени крст Зрењанин базира свој рад на ангажовању волонтера те је од изузетног значаја да волонтери буду едуковани и стручно оспособљени за област којом се баве у Црвеном крсту.

У циљу едукације волонтера и континуираног занављања волонтерске базе Црвени крст Зрењанин током викенда организовао је обуку за волонтере на купалишту ,,Пескара“ у Мужљи. Током рада учесници су прошли кроз базичне обуке и имали прилику да се упознају са самом организацијом, јавним овлашћењима повереним Црвеном крсту као и програмима које Црвени крст реализује.

У оквиру обуке са учесницима су обрађене теме: Дифузија ( Основна знања о Покрету Црвеног крста и Црвеног полумесеца, Основни Принципи Црвеног крста, Знак Црвеног крста и правилна употреба знака Црвеног крста), Превенција трговине људима, Безбедност на купалиштима као и теме из Јединственог система обуке Црвеног крста Србије.

Волонтери су имали прилику да поред усвајања нових знања време проведу у дружењу и бољем упознавању, што је такође од изузетног значаја за њихово даље ангажовање и тимски волонтерски рад у организацији.