023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Црвени крст Зрењанин обележио је 18. октобар – Европски дан борбе против трговине људима.
💙У склопу активности поводом обележавања овог изузетно важног датума и у циљу подизања свести о овом проблему, који представља један од најтежих облика кршења људских права, организоване су две трибине, које су реализоване у Свечаној сали Медицинске школе у Зрењанину и у сали за физичко Зрењанинске гимназије. Учесници трибина биле су Јелена Домјесков, сарадник у Црвеном крсту Зрењанин и тренер у Програму борбе против трговине људима и Невена Монтресор, психолог и директор Центра за пружање услуга социјалне заштите Града Зрењанина ,,Мост“. Ученицима, наставницима, као и свим другим заинтересованим лицима представљена је сложеност проблема, положај жртава, начини превенције и борбе против трговине људима.

💙Такође, чланови Омладинске теренске јединице Црвеног крста Зрењанин су оформили информативни пункт у центру града. Млади, едуковани волонтери Црвеног крста Зрењанин су суграђанима поделили промотивни материјал и кроз разговор указали на потенцијалне опасности.

💙Црвени крст Зрењанин је активно укључен у напоре да се спречи трговина људима, умање последице по жртве и смањи њихов број. Циљ активности Црвеног крста је ширење свести и знања о опасности од трговине људима и мерама заштите међу младима и другим рањивим циљним групама.

💙Методом вршњачке едукације, волонтери Црвеног крста континуирано спровод активности програма и преносе превентивне поруке, настојећи да оне стигну до најосетљивијих категорија и особа под ризиком.

https://www.vesti.rs/Zrenjanin/Crveni-krst-Zrenjanin-obelezio-Evropski-dan-borbe-protiv-trgovine-ljudima.html