023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

У периоду од 14. септембра до 17. октобра обележава се Месец солидарности, у оквиру чијег обележавања се спроводе бројне активности кроз које се развија емпатија према угроженим појединцима и групама и мобилишу појединци и заједница на узајамну солидарност.

Месец солидарности је прилика да подсетимо суграђане о значају заједништва и помагању најрањивијима. Такође, ово је прилика да људи добре воље направе корак више и својим волонтерским или донаторским ангажовањем допринесу заједници у којој живе и тако постану пример другима.

Обележавајући Месец солидарности, на дистрибутивном пункту Народне кухиње у Црвеном крсту Зрењанин деци корисника програма „Народна кухиња“ подељене су књиге, школски прибор, ранчеви, дечија гардероба и играчке којe су обезбеђенe кроз донације наших хуманих суграђана.

Такође волонтери Црвеног крста Зрењанин посетили су и упутили помоћ у виду прехрамбених намирница и средстава за личну хигијену Прихватилишту за одрасла и стара лица у кризним ситуацијама, бескућнике и просјаке.