023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Старење популације је један од највећих успеха човечанства али је и један од највећих изазова. Кроз Програм бриге о старијима Црвени крст се труди дa oдговори на те изазове. Циљ реализацијe oвог програма усмерен је на побољшање квалитета живота старијих особа, ублажавање сиромаштва најугроженијих старијих особа, промовисање активног старења и мотивацију старијих за учествовање у друштвеном животу.

Црвени крст Зрењанин активности у оквиру овог програма спорводи континуирано током читаве године. С тим да посебно током месеца октобра који је посвећен бризи о старијима и који почињемо обележавањем 1.октобра – Међународног дана старијих особа, интензивирамо наше уобичајене активности и реализујемо низ традиционалних акција посвећених управо нашим најстаријим суграђанима.


Тим поводом Црвени крст Зрењанин уз подршку волонтера из Основних организација организовао је обиласке старијих суграђана, корисника Програма бриге о старијима. Уручена је помоћ старим, болесним и немоћним суграђанима и уједно је спроведена акција мерења крвног притиска и шећера у крви.