023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Након реализације показне вежбе „Трг слободе 2023“ реализовано је Градско такмичење екипа у пружању прве помоћи и РППСО које је за тему имало збрињавање повређених у случају пожара. Такмичење је реализовано на шест радних тачака и шест едукативно забавних пунктова лоцираних на Тргу слободе, испред Градске куће и у Градској башти.

Учесници су имали прилику и да на тесту провере своја знања о организацији Црвеног крста.

На такмичењу је учествовало седам зрењанинских екипа прве помоћи и пет екипа РППСО. Екипа петлића основне школе „Ђура Јакшић“ је приказала своја знања и стечене вештине. Од великог значаја било нам је ревијално учешће екипа прве помоћи организација Црвеног крста Арада (Румунија), Новог Сада и Суботице и могућност размене искустава са гостујућим екипама.

Најбољи такмичари представљаће Црвени крст Зрењанин на Покрајинском такмичењу у пружању прве помоћи које ће бити одржано 28. маја 2023. године.

Упућујемо велику захвалност Градској управи града Зрењанина која је пружила подршку у организацији такмичења. Захваљујемо сјајном тиму Добровољног ватрогасног друштва Меленци на реализацији едукативног полигона.