023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Градоначелник града Зрењанина, Симо Салапура посетио је Црвени крст Зрењанин и разговарао са запосленима и волонтерима. Градоначелнику је приказан рад екипе волонтера који учествују у реализацији акције добровољног давања крви, начин дистрибуције топлих оброка и рад волонтера који реализују едукативне активности за младе.

Приликом обиласка дистрибутивног пункта „Народне кухиње“ договорена је реализација завршне фазе реконструкције пословног простора у улици Мирослава Тирше у коме ће се налазати услужни центар Црвеног крста који ће се састојати од магацинског простора и пункта за дистрибуцију топлих оброка „Народне кухиње“. На тај начин биће обезбеђен безбедан, доступан, услован простор који ће допринети подизању квалитета услуге у оквиру социјалне заштите корисника.

У току разговора са младим волонтерима, градоначелник је информисан о реализованим камповима за младе, о боравку деце из зрењанинских основних школа на превентивном опоравку у Одмаралишту Црвеног крста Вршац на Вршачком брегу као и учешћу волонтера Црвеног крста на летњим едукацијама и припремама за имплементацију програма Црвеног крста у наредној школској години.

Градоначелник Зрењанина, Симо Салапура подржао је и акцију добровољног давања крви која се током његове посете одржавала у просторијама Црвеног крста Зрењанин и том приликом дао крв по 41. пут, личним примером позивајући суграђане да давањем крви искажу своју хуманост и допринесу обезбеђивању стабилних залиха крви.