023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Обележавајући Светски дан добровољних давалаца крви, Црвени крст Зрењанин је организовао акцију добровољног давања крви у великој сали Црвеног крста.

Свим добровољним даваоцима честитамо празник а посебну захвалност упућујемо хуманим Зрењанинцима који су се одазвали нашем позиву и учествовали на данашњој акцији чиме су показали солидарност и омогућили да многа ❤️ куцају!

На акцију је дошло 70 а крв су могла да дарују 66 даваоца.Посебно нам је задовољство што нам се данас придружио и градоначелник града Зрењанина, Симо Салапура који је дао крв по 44. пут и личним примером позвао суграђане да давањем крви искажу своју хуманост.

Акцију су подржала и 22 припадника Ватрогасно-спасилачког батаљона Зрењанин на челу са командантом Браниславом Милосављевићем.

Такође, поводом обележавања 14. јуна, Светског дана добровољних давалаца крви, волонтери Црвеног крста Зрењанин су промовисали добровољно давлаштво крви у центру града. Оформљен је информативни пункт на ком су суграђани могли да добију информације о овом Дану и добровољном давању крви. Том приликом је подељен едукативни материјал (лепезе, лифлети).