023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Црвени крст Србије на иницијативу и у сарадњи са Амбасадом Сједињених Америчких Држава, организовао је акцију добровољног давања крви поводом сећања на невине жртве терористичких напада на Сједињене Америчке Државе 2001. године.
На акција која је традиционално организована у просторијама Црвеног крста Србије у Београду, једанаесту годину за редом, крв су понудиле 24 особе чиме се комеморативно обележило 20 година од терористичког напада на Њујорк и Вашингтон.
Њ.Е Амбасадор САД, господин Ентони Годфри предводио је групу давалаца крви након чега се и обратио јавности заједно са председником Црвеног крста Србије, проф др Драганом Радовановићем.
На акцији су крв дали Њ.Е. амбасадор Сједињених Америчких Држава у Београду, Ентони Годфри, запослени и пријатељи Амбасаде, грађани и запослени Црвеног крста чиме су допринели обезбеђењу неопходних резерви крви у систему здравствене заштите у Србији.
На позив Црвеног крста Србије подршку реализацији акције дали су и млади волонтери Црвеног крста Зрењанин, заједно са волонтерима Црвеног крста Стари град и Ниш.
Захваљујемо се сарадницима Црвеног крста Србије на указаном поверењу и пруженој прилици да будемо део ове изузетно важне активности.