023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Вести

Црвени крст Зрењанин у 2022. години у бројевима

У току 2022. године потреба за деловањем организације Црвеног крста Зрењанин је била изражена, о чему сведочи 52.500 волонтерских сати које су волонтери Црвеног крста Зрењанин реализујући програме Црвеног крста уткали у локалну заједницу.

„Један пакетић – много љубави“

У оквиру традиционалне акције „Један пакетић – много љубави“, Црвени крст Зрењанин је организовао поделу новогодишњих пакетића за децу кориснике топлог оброка Народне кухиње. Пакетиће је обезбедио Град Зрењанин

“Мала дела су велика ствар”

Последње дане у 2022. години волонтери Црвеног крста Зрењанин користе како би посетили наше најугроженије кориснике и улепшали им празничне дане и свакодневницу која је за многе од њих изузетно тешка.

Новогодишња акција добровољног давања крви

Данашњом акцијом добровољног давања крви на најхуманији могући начин испраћамо 2022. годину. На акцију је дошло 97 наших хуманих суграђана, а прикупљено је 90 јединица ове драгоцене течности. Они су поклонило најлепши дар, шансу за оздрављење и живот људима којима ће то бити најпотребнији и најдрагоценији новогодишњи поклон.

Донација играчака за децу корисника ,,Народне кухиње”

Послујући на територији града као друштвено одговорна компанија, ,,DAD Draxlmaier Automotive” д.o.o. је Црвеном крсту Зрењанин уручила донацију – новогодишње пакетиће у виду играчака, едукативних и забавних садржаја.

Скупштина ОТЈ Црвеног крста Зрењанин

Годишња Скупштина Омладинске теренске јединице Црвеног крста Зрењанин одржана је 10. децембра 2022. године уз присуство волонтера Црвеног крста Зрењанин и представника Црвеног крста Новог Сада и Сурчина, а њен рад су онлајн пратили и узели учешће и волонтери из следећих организација Црвеног крста: Палилуле, Суботице, Сремске Митровице и Штрпца.

5.децембар-Међународни дан волонтера

Поводом обележавања Међународног дана волонтера, чији је овогодишњи слоган ,,Буди хуман-снага човечности (моћ доброте)“, у Великој сали Црвеног крста Зрењанин уприличен је пријем за волонтере Омладинске теренске јединице и Основних организација Црвеног крста Зрењанин.

Обележавање 1. децембра – Светског дана борбе против ХИВ/АИДС-а

Светски дан борбе против ХИВ/АИДС-а окупља људе широм света са циљем усмеравања пажње на ХИВ пандемију. Овај дан пружа прилику да представници влада, државних институција и здравствених установа у сарадњи са осталим партнерима информишу јавност о актуелној епидемиолошкој ситуацији, значају тестирања на ХИВ и начинима заштите.

Захвалница Војске Р Србије – Банатске бригаде

У касарни “Народни херој Светозар Марковић Тоза” у Зрењанину данас је свечано обележен дан Банатске бригаде, 17. новембар, који се прославља заједно с Празником града Зрењанина, односно даном ослобођења града у Првом светском рату.

Техничко-тактички збор и показна вежба

Поводом обележавања 17. новембра, дана ослобођења града Зрењанина и дана Банатске бригаде Војске Србије, у касарни „Народни херој Светозар Марковић Тоза“ организован је техничко-тактички збор у ком су учествовали Војска Р Србије, Црвени крст Зрењанин, Ватрогасно-спасилачки батаљон Зрењанин, Одсек за ванредне ситуације града Зрењанина и Организација резервних војних старешина.