023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Вести

Покрајинско такмичење екипа прве помоћи и РППСО

Екипе Црвеног крста Зрењанин су овог викенда учествовале на Покрајинском такмичењу екипа прве помоћи и екипа реалистичког приказа повреда, стања и оболења, које је одржано 27-28. маја 2023. године у Кикинди, у организацији Црвеног крста Војводине.

Градско такмичење екипа у пружању прве помоћи

Након реализације показне вежбе „Трг слободе 2023“ реализовано је Градско такмичење екипа у пружању прве помоћи и РППСО које је за тему имало збрињавање повређених у случају пожара. Такмичење је реализовано на шест радних тачака и шест едукативно забавних пунктова лоцираних на Тргу слободе, испред Градске куће и у Градској башти.

ПОКАЗНА ВЕЖБА „ТРГ СЛОБОДЕ 2023“

Црвени крст Зрењанин је организовао показну вежбу „Трг слободе 2023“ као једну од завршних манифестација у оквиру обележавања Недеље Црвеног крста у Зрењанину.

Седница Скупштине Црвеног крста Зрењанин

У великој сали Црвеног крста Зрењанин, 11. маја 2023. године одржана је редовна годишња седница Скупштине Црвеног крста Зрењанин. На седници су усвојени Извештај о раду Црвеног крста Зрењанин у 2022. години и План рада за 2023. годину.

Пакет за новорођену бебу

Традиционалном акцијом „Пакет за новорођену бебу“ Црвени крст и ове године подсећа на проблем ниског наталитета. Председница Црвеног крста Зрењанин др Соња Капелер Пушкарић је са сарадницима посетила Порођајно одељење Опште болнице „Ђорђе Јоановић“ у Зрењанину и уручила беби пакете. Захваљујући Црвеном крсту Војводине, свим породицама чије бебе буду рођене у току Недеље Црвеног крста (од 8. до 15. маја) у зрењанинском породилишту ће бити уручени беби пакети, као и Радоснице Црвеног крста Србије.

8. мај – Светски дан Црвеног крста

Поводом обележавања Светског дана Црвеног крста, волонтери Омладинске теренске јединице Црвеног крста Зрењанин су представили део активности Црвеног крста на Тргу слободе и најавили програм активности у Недељи Црвеног крста (8.-15.мај).

Буђење пролећа

Традиционална манифестација “Буђење пролећа” одржана је данас на Тргу слободе, уз учешће многобројних хорова, оркестара, ансамбала, плесних школа и солиста. “Буђење пролећа” је уврштено у годишње манифестације од значаја за Град Зрењанин

Волонтер Лука Мандић одабран за члана Координационог комитета младих волонтера Европе и Централне Азије

На међународном скупу који је одржан у граду Брага у Португалу, у периоду од 22. до 25. априла изабрани су чланови Координационог комитета младих волонтера Европе и Централне Азије, Ово координационо тело младих волонтера Црвеног крста има седам чланова. Њихов мандат траје две године.

Посета добровољних давалаца крви из Скопља

У периоду од 21. до 23. априла Зрењанин су посетили вишеструки добровољни даваоци крви из Црвеног крста Скопља, предвођени Глигором Новачевским, националним координатором за добровољно давалаштво крви Црвеног крста Северне Македоније и Деаном Стојковским, председником Клуба добровољних давалаца крви у Црвеном крсту Скопље