023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Вести

Вежба евакуације у случају пожара у ОШ “2. Октобар”

Црвени крст Зрењанин у сарадњи са Ватрогасно- спасилачким батаљоном Зрењанин одржао је вежбу евакуације школе и пружања прве помоћи унесрећенима у случају пожара за ученике ОШ “2. Октобар” у Зрењанину као и за наставно и ваннаставно особље школе.

Ликовно-литерарни конкурс ,,Крв живот значи”

У оквиру обележавања 14. јуна, Светског дана добровољних давалаца крви, у просторијама Црвеног крста Зрењанин победницима ликовно-литерарног конкурса „Крв живот значи“, уручене су дипломе и прикладни поклони.

Светски дан добровољних давалаца крви – Пријем у Градској кући

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви у Градској кући града Зрењанина одржан је пријем на коме су уручена признања вишеструким добровољним даваоцима крви, који су крв дали 75, 50 и 35 пута, као и Плакете ,,Широко срце“.

Хуманитарни концерт на Багљашу

Волонтери Основне организације Црвеног крста Багљаш организовали су хуманитарни концерт дечијих хорова на платоу испред Месне заједнице “Соња Маринковић” и “Вељко Влаховић”. На концерту су наступали дечији хорови музичког забавишта “Сањалице” и хорови вртића “Црвенкапа” и “Вила”.

Посета ученика ОШ ,,Петар Петровић Његош” Црвеном крсту Зрењанин.

Поводом обележавања ,,Међународног дана детета“ сто четрдесет ученика четвртих разреда основне школе ,,Петар Петровић Његош“ из Зрењанина са својим учитељицама посетили су просторије Црвеног крста Зрењанин.

„Инклузивни приступ реаговању у вандредним ситуацијама”

На позив Одсека за одбрану и ванредне ситуације Градске управе града Зрењанина и Центра за пружање услуга социјалне заштите града Зрењанина “Мост” а у склопу активности пројекта „Инклузивни приступ реаговању у вандредним ситуацијама“, волонтери Црвеног крста Зрењанин су узели учешће и са корисницима дневног боравка за децу, младе и одрасле са тешкоћама у развоју “Наша прича”

31. мај – Светски дан без дувана

Сваке године 31. маја Светска здравствена организација обележава Светски дан без дувана, истиче здравствене и друге ризике који се повезују са употребом дувана и залажу се за делотворне политике којима се смањује употреба дувана. Светски дан без дувана 2022. године обележава се под слоганом „Дуван-претња нашој животној средини”.Обележавајући 31. мај – Светски дан без дувана, волонтери Црвеног крста Зрењанин реализовали су низ активности.

2. MAXBET Зрењанински маратон

У организацији Маратон тима и Града Зрењанина, наш град је био домаћин другог Зрењанинског маратона.Волонтери Црвеног крста Зрењанин били су логистичка подршка и пружали су санитетско обезбеђење учесника и посетилаца маратона.

9. СОШОВ

На позив организатора, Црвени крст Зрењанин је био ангажован за организацију и координацију волонтера на Деветој Спортској олимпијади школске омладине Војводине (СОШОВ). На манифестацији која је најмасовније школско такмичење и која је одржана од 19. до 22. маја било је ангажовано 150 волонтера који су пружили потребну логистику приликом реализације четвородневних активности.

Учешће на регионалном такмичењу у пружању прве помоћи у Aраду

У оквиру међународне сарадње са Црвеним крстом Арада (Румунија), екипа Омладине Црвеног крста Зрењанин учествовала је на Регионалном такмичењу екипа у пружању прве помоћи организованом у Араду (Румунија). Зрењанинска екипа је наступала ревијално