023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Вести

Трка за срећније детињство 2022

Црвени крст Зрењанин у сарадњи са Градском управом града Зрењанина, Спортским савезом града Зрењанина, Савезом за школски спорт, Савезом педагога за физичку културу, Предшколском установом и зрењанинским основним и средњим школама организовао је хуманитарно рекреативну акцију “Трка за срећније детињство”, манифестацију Националног друштва Црвеног крста Србије, уз мото акције: „ИМАМО ЦИЉ – ДОЂИ НА СТАРТ“.

Заједнички камп Црвеног крста Нови Сад и Зрењанин

У циљу континуиране едукације волонтера и освежења волонтерске базе, организације Црвеног крста Новог Сада и Зрењанина, су у периоду од 2. до 4. септембра 2022. године реализовале заједнички камп омладине и подмлатка Црвеног крста, у одмаралишту Црвеног крста Вршац, на Вршачком брегу.

Отворени други Дани породице у Перлезу

Манифестација “Дани породице” одржава се 3. и 4. септембра у организацији УГ “Породична Србија”, Министарства за бригу о породици, Покрајинског секретаријата за социјалну политику и демографију, Покрајинског секретаријата за туризам и привреду и Града Зрењанина.

Међународни дан несталих

Међународни дан несталих, дан када се сви заједно сећамо несталих особа, када позивамо на солидарност са члановима њихових породица и право породица да знају судбину својих вољених несталих у сукобима, обележава се у целом свету сваке године 30. августа.

Посета деце из општине Штрпце

Црвени крст Зрењанин је у периоду од 22. до 25. августа био домаћин деци основношколског узраста и делегацији из општине Штрпце и Црвеног крста Штрпце.
Посета је иницирана од стране града Зрењанина и градоначелника града Зрењанина, Сима Салапуре а на темељу Повеље о братимљењу града Зрењанина и општине Штрпце потписане 2012. године у Штрпцу.

Међународни дан младих – у новом простору

Обележавајући Међународни дан младих, младим волонтерима Црвеног крста Зрењанин предат је на коришћење реновиран простор – Клуб младих. Простор је опремљен у склопу Црвеног крста Зрењанин и биће њихов кутак у коме ће моћи несметано да планирају и припремају активности, бораве и друже се. Адекватна опрема као и простор неопходни су како би рад волонтера био још успешнији и ефикаснији.

Опоравак деце у Одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима

Захваљујући Црвеном крсту Србије Crveni krst Srbije / Red Cross of Serbia који је средства за опоравак деце обезбедио у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и ЈП Инфостан из Београда, 24 деце у пратњи васпитача Драгане Радоња, били су у прилици да се друже са вршњацима из градова широм Србије.

30. јул – Светски дан борбе против трговине људима

Поводом обележавања 30. јула - Светског дана борбе против трговине људима, Црвени крст Зрењанин је организовао трибину. Пред пуном Великом салом, трибину je реализовалa Јелена Домјесков, тренер Црвеног крста Србије у програму борбе против трговине људима. Предавање је...

Омладински камп Црвеног крста ,,Вршачки брег 2022“

Црвени крст Зрењанин реализовао је, у периоду од 26. до 28. јула 2022. године, тродневни Омладински камп у Одмаралишту Црвеног крста Вршац на Вршачком брегу. Камп је организован у оквиру реализације пројекта под називом ,,Едуковани волонтери = лепша и сигурнија заједница“ који је подржан и финансиран од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

Светски дан превенције утапања

Поводом обележавања Светског дана превенције утапања волонтери Црвеног крста Зрењанин су на градском купалишту ,,Пескара“ и на градском базену одржали едукативне радионице на тему „Безбедност на води“ са циљем подизања свести грађана о важности познавања и поштовања правила купалишта и правила понашања на истим.

Вежба евакуације у случају пожара у ОШ “2. Октобар”

Црвени крст Зрењанин у сарадњи са Ватрогасно- спасилачким батаљоном Зрењанин одржао је вежбу евакуације школе и пружања прве помоћи унесрећенима у случају пожара за ученике ОШ “2. Октобар” у Зрењанину као и за наставно и ваннаставно особље школе.