023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Поводом обележавања Међународног дана волонтера, градоначелник града Зрењанина, Симо Салапура приредио је свечани пријем за волонтере Црвеног крста Зрењанин у Градској кући.

Волонтерима и стручној служби упућена je захвалност на ангажованом времену, знању и енергији које улажу у реализацију програма и активности Црвеног крста а на добробит корисника у локалној заједници. Препознајући и уважавајући волонтерски рад, у знак захвалности, градоначелник је волонтерима уручио зимске јакне са обележјима Града и Црвеног крста Зрењанин.

Обележавајући 5. децембар – Међународни дан волонтера, чији је овогодишњи слоган #nezaustavljivi, млади волонтери Црвеног крста Зрењанин су поставили информативни пункт на коме су представили део активности које реализују млади у организацији Црвеног крста, информисали грађане о значају волонтирања и начинима на који заинтересовани могу постати волонтери.

Ценећи године уложеног рада и пожртвованост старијих волонтера, градоначелник је посетио Марију Нађ, волонтерку Црвеног крста Зрењанин са најдужим волонтерским стажом. Госпођа Нађ је рођена 1940. године, волонтерским радом се бави од 1963, а и данас је активан члан организације и секретар Основне организације Црвеног крста ,,Багљаш”.

Истицањем ефеката волонтерског рада и одавањем признања, градимо културу волонтирања, а волонтерски рад је свакако један од најефикаснијих облика учествовања у процесима развоја заједнице. Афирмишући оно најплеменитије у људима, волонтирање развија међусобну солидарност и толеранцију, побољшава квалитет живота у заједници и доприноси отпорности заједнице и њеној спремности да одговори на сваку кризу.

https://www.facebook.com/simosalapura/videos/852728315368078

http://www.zrenjanin.rs/sr/vesti/2021/12/gradonacelnik-povodom-5-decembra-medjunarodnog-dana-volontera-volontiranje-je-vazan-segment-funkcionisanja-svake-lokalne-zajednice

#nezaustavljivi #unstoppable

https://www.novosti.rs/srbija/vesti/1062865/marija-zrenjanina-primer-sve-punih-57-godina-volontira-crvenom-krstu?fbclid=IwAR1LD20vBkFgTTG48PebeSbXkjNXeuvG_sRX3qra2xQwUQMoO3W0ZbjOYBg