023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Светски дан борбе против ХИВ/АИДС-а окупља људе широм света са циљем усмеравања пажње на ХИВ пандемију. Овај дан пружа прилику да представници влада, државних институција и здравствених установа у сарадњи са осталим партнерима информишу јавност о актуелној епидемиолошкој ситуацији, значају тестирања на ХИВ и начинима заштите.

Ове године 1. децембар – Светски дан борбе против ХИВ/АИДС-а обележава се под слоганом “Друштво доприноси напретку”. Тим поводом у Свечаној сали ЕГШ “Никола Тесла” у Зрењанину одржана је трибина за средњошколце и остале заинтересоване суграђане. Трибину су водили др Радивој Филипов, члан Управног одбора Црвеног крста Зрењанин, специјалиста епидемиологије и начелник Центра за контролу и превенцију болести Завода за јавно здравље Зрењанин и едуковани волонтер Црвеног крста Зрењанин Душица Пиперски.

Након завршене трибине волонтери Црвеног крста Зрењанин, у главној градској улици, поставили су информативни пункт на коме су информисали суграђане о томе шта је вирус ХИВ-а, начинима преноса и како да се заштите.