023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rsДобровољно давање крви један је од програма који се активно спроводи у оквиру Организације Црвеног крста Зрењанин, и на чијем се унапређењу континуирано ради.

Мотивација грађана за добровољно давање крви је једно од најважнијих јавних овлашћења поверених Црвеном крсту, због чега је велики број волонтера Црвеног крста Зрењанин укључен у реализацију овог значајног, обимног и изузетно одговорног посла.

Довољне количине крви зависе како од добро уређеног система здравствене заштите тако и од мотивисаних здравих грађана који дарују крв и без којих нема могућности да се обезбеде довољне резерве крви.

Млади представљају будућност друштва, зато Црвени крст Зрењанин кроз своје едукације у оквиру добровољног давалаштва крви посебну пажњу посвећује мотивацији младих, праве информације дају се у право време и помажу у отклањању страха и свега што спутава младе да покажу своју хуманост и солидарност.

У складу са тим а у оквиру  припрема за предстојећу средњошколску акцију добровољног давања крви, волонтери Црвеног крста Зрењанин реализовали су шест вршњачких едукација на тему „Добровољно давалаштво крви“ за ученике Зрењанинске гимназије, ЕТШ „Јован Трајковић“ и ХПТШ „Урош Предић“. Едукацијама је обухваћено око 500 ученика.