023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Вести

Шатор испред Одељења инфектологије

Црвени крст Зрењанин је поставио шатор испред Одељења инфектологије зрењанинске Опште болнице „Ђорђе Јоановић“. У току последњих дана значајно је повећан број грађана који се јављају на преглед због сумње на ковид инфекцију.

,,За Сунчану јесен живота 2020″

Црвени крст Зрењанин традиционално већ више од тридесет година реализује акцију ,,За сунчану јесен живота“ посвећену нашим најстаријим суграђанима. И ове године, упркос ситуацији у којој се налазимо, желели смо да њиховој јесени живота дарујемо топлину сунца и пријатељску руку.

Свечаност поводом 140. годишњице Црвеног крста Зрењанин

Црвени крст Зрењанин је свечаношћу која је одржана у Народном позоришту ,,Тоша Јовановић“ у Зрењанину и публикацијом монографије ,,Традиција хуманости-140 година Црвеног крста Зрењанин“ обележио 140. годишњицу постојања и рада.

18.октобар – Европски дан борбе против трговине људима

Поводом обележавања 18. октобра Европског дана борбе против трговине људима, на информативном пункту у центру града волонтери Црвеног крста Зрењанин потрудили су се да визуелно представе последице овог друштвеног проблема.

Светски дан хране и Светски дан борбе против сиромаштва

Према Календару најзначајних активности Црвеног крста Србије у периоду од 14. септембра до 17. октобра обележава се Месец солидарности, у оквиру чијег обележавања се спроводе активности са циљем да се заједница мобилише на узајамну солидарност.

1.октобар -Међународни дан старијих особа

Црвени крст Зрењанин континуирано током читаве године спроводи активности у оквиру Програма бриге о старијима, али обележавање 1. октобра је још један начин да се подигне свест јавности и укаже на допринос старијих особа у породици, локалној заједници и друштву, те да се промовише,оснажи и подржи њихово учешће у свим аспектима живота.

Саветовање добровољних давалаца крви

Црвени крст Новог Сада је, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине а у оквиру Програма едукативно мотивационог рада, у периоду од 25. до 27. септембра 2020. године у Врњачкој бањи, организовао Саветовање за волонтере, сараднике и организаторе акција добровољног давалаштва крви.

СВЕТСКИ ДАН ПРВЕ ПОМОЋИ 2020

Светски дан прве помоћи сваке године обележава се друге суботе у септембру. Упркос забринутости у вези са Корона вирусом и фокусом на спречавању његовог ширења и даље се дешавају повреде и болести које нису повезане са Корона вирусом. Организације Црвеног крста широм света скрећу пажњу јавности о значају познавања прве помоћи за појединца и за друштвену заједницу у специфичној ситуацији у каквој се данас налазимо.