023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Вести

18.октобар – Европски дан борбе против трговине људима

Поводом обележавања 18.октобра Европског дана борбе против трговине људима, који се ове године обележава под слоганом ,,Ближе је него што мислиш”, Црвени крст Зрењанин организовао је трибину у сали за физичко Зрењанинске гимназије.

Светски дан борбе против сиромаштва

Црвени крст Зрењанин је ове године обележио 17. октобар уз мото: “Делујмо заједно – зауставимо сиромаштво оснаживањем деце, породице и заједнице”. Тим поводом на дистрибутивном пункту „Народне кухиње“ корисницима су уз припадајуће топле оброке дистрибуиране и додатне количине намирница.

Међународни дан смањења ризика од катастрофа

Поводом обележавања 13. октобра – Међународног дана смањења ризика од катастрофа, волонтери Црвеног крста Зрењанин су у оквиру локалне кампање подизања свести о смањењу ризика и ублажавања последица од елементарних непогода и других опасности са ученицима другог разреда ОШ “Вук Караџић” Зрењанин, у дворишту школе, реализовали радионице Програма Црвеног крста Србије “Смањење ризика од елементарних непогода и других опасности у локалној заједници”.

Дечија недеља 2019

Обележавајући „Дечију недељу“ под слоганом „Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља“ Црвени крст Зрењанин је спровео низ акција са циљем да укаже на важност побољшања положаја деце и унапређења квалитета њиховог живота, али и да обрадује наше најмлађе суграђане.

1. октобар – Међународни дан старијих особа

Тема овогодишње кампање “Ка једнакости у старијем добу” односи се на смањење неједнакости унутар и међу земљама, кроз оснаживање и промовисање социјалног, економског и политичког укључивања свих људи, без обзира на године, пол, инвалидност, расу, етичку припадност, порекло, религију, економски или други статус.

Инклузивно предшколско васпитање и образовање

Пројекат има за циљ да родитеље информише о различитим облицима и програмима васпитно-образовног рада у Предшколској установи, а који ће бити организовани за децу која до сада нису укључена у систем активности Предшколске установе.

Плакета ОРВС Зрењанин

На свечаној академији одржаној поводом 100 година од оснивања Организације резервних војних старешина Србије, Црвеном крсту Зрењанин је додељена Плакета

Саветовање добровољних давалаца крви

Послови организовања, мотивисања и окупљања добровољних давалаца крви према Закону о Црвеном крсту, (Сл.Гласник РС, број 107/05), као јавно овлашћење, и Закону о трансфузијској медицини (Сл.Гласник РС, број 40/17), поверени су Организацији Црвеног крста и трансфузиолошким службама. Активности из ове области, Црвени крст Зрењанин спроводи у партнерском односу са Заводом за трансфузију крви Војводине, са којим се организују акције добровољног давања крви.

Трка за срећније детињство 2019

“Трка за срећније детињство” је најмасовнија и најшире прихваћена рекреативно хуманитарна активност Црвеног крста Србије и усмерена је на непрекидно подмлађивање и проширење чланства и волонтера. Масовним учешћем у Трци деца и млади показују своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредностима.