023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Вести

СВЕТСКИ ДАН ПРВЕ ПОМОЋИ 2020

Светски дан прве помоћи сваке године обележава се друге суботе у септембру. Упркос забринутости у вези са Корона вирусом и фокусом на спречавању његовог ширења и даље се дешавају повреде и болести које нису повезане са Корона вирусом. Организације Црвеног крста широм света скрећу пажњу јавности о значају познавања прве помоћи за појединца и за друштвену заједницу у специфичној ситуацији у каквој се данас налазимо.

КАМП ОМЛАДИНЕ ЦРВЕНОГ КРСТА ЗРЕЊАНИН – БАГРЕМАРА 2020

Црвени крст Зрењанин реализовао је, у периоду од 28. до 30. августа 2020. године, тродневни Камп омладине за 34 волонтера у Одмаралишту Црвеног крста Бачка Паланка у Багремари. Камп је организован у оквиру реализације пројекта под називом „Улажући у волонтере, улажемо у будућност“ који је подржан и финансиран од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

Инклузивни камп – Летенка 2020

Организатори кампа удружење МНРО “Сунцокрет”, као носилац пројекта, Карате клуб “Зрењанин” са школицом спорта “Чигра” и Црвени крст Зрењанин као партнери, реализовали су 15. по реду Инклузивни камп на Летенци на Фрушкој гори.

156 година од Прве Женевске конвенције

Поводом обележавања 156. годишњице Прве Женевске конвенције Црвени крст Зрењанин је за све заинтересоване волонтере путем зум апликације реализовао предавање на тему ,,Истраживања међународног хуманитарног права“ и на тему дифузије – ширења знања о Црвеном крсту.

19. август – Светски хуманитарни дан

На Светски хуманитарни дан 19. августа сећамо се свих хуманитарних радника који су изгубили живот или су повређени током свог рада и пружамо подршку свим сарадницима, волонтерима и запосленима који упркос тој чињеници настављају да пружају подршку и заштиту људима којима је то најпотребније.

12. август – Међународни дан младих

Поводом обележавања 12. августа – Међународног дана младих, Црвени крст Зрењанин у сарадњи са Канцеларијом за младе Града Зрењанина реализовао је интернет едукацију преко апликације ЗООМ која се бавила темом “Зависност интернета и злоупотреба дигиталних технологија”.