023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Вести

Превентивни опоравак деце на Вршачком брегу

На превентивном опоравку у Одмаралишту Црвеног крста на Вршачком брегу у периоду од 17. до 23. јуна боравило је 25 зрењанинских ученика петих разреда из ОШ „Петар Петровић Његош“, ОШ „Жарко Зрењанин“, ОШ „Ђура Јакшић“, ОШ „Др Јован Цвијић“ и ОШ „2. Октобар“ (добра деца и примерени ученици за које су школске службе процениле да им је потребан овакав вид превентивног опоравка).

„Крв значи црвено“

Изузетно смо поносни што ове године на конкурсу „Крв живот значи“ имамо награђен рад који је осим на Градском конкурсу освојио прву награду на конкурсу Црвеног крста Србије у категорији видео радова за ученике нижих разреда основних школа.

Светски дан добровољних давалаца крви

Црвени крст Зрењанин је организовао свечаност поводом 14. јуна – Светског дана добровољних давалаца крви. На свечаности, која је одржана у Великој сали Црвеног крста Зрењанин, су уручена признања вишеструким добровољним даваоцима крви и додељене су награде ученицима чији су радови проглашени за најуспешније на ликовно – литерарном конкурсу “Крв живот значи”. Уједно је приређена изложба награђених ликовних и литерарних радова.

Акција добровољног давања крви у Великој сали Црвеног крста Зрењанин

У сусрет Светском дану добровољних давалаца крви Црвени крст Зрењанин је у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине организовао акцију добровољног давања крви у Великој сали Црвеног крста Зрењанин. На акцију се одазвало 116 давалаца, а прикупљена је 101 јединица крви. Црвени крст Зрењанин упућује захвалност свим суграђанима на показаној хуманости, уложеном времену и стрпљењу.

БУДИ ДЕО КОШАРКАШКОГ СПЕКТАКЛА – ПРИЈАВИ СЕ!

Овог лета, волонтирај на Европском првенству за жене у Зрењанину, Нишу и Београду.

Кошаркашки савез Србије и FIBA Европа, као организатори #EuroBasketWomen 2019, позивају све заинтересоване кандидате да се пријаве за учешће и буду волонтери на предстојећем Европском првенству за жене које се од 27. јуна до 7. јула одржава у Србији.

Покрајинско такмичење у пружању прве помоћи – Сремска Митровица

У суботу 01.јуна 2019. године у Сремској Митровици одржано је Покрајинско такмичење екипа у пружању прве помоћи. Црвени крст Зрењанин је на овом такмичењу наступио са екипама Подмлатка, Омладине и РППОС тимом. Екипа Подмлатка је освојила 3. место и остварила пласман на Државно такмичење екипа у пружању прве помоћи које ће бити одржано у Београду. Екипу Подмлатка су чинили ученици ОШ “Петар Петровић Његош” победници Градског такмичења екипа прве помоћи у Зрењанину.

Учешће на регионалном такмичењу у пружању прве помоћи Aрад

У склопу међународне сарадње са Црвеним крстом Арада ( Румунија ), екипа прве помоћи Црвеног крста Зрењанин учествовала је 28.маја 2019. године на регионалном такмичењу екипа у пружању прве помоћи организованом у Араду (Румунија), где је освојила прво место, показала изузетно знање и заслужено добила похвале стручног жирија.

Вежба јединица Цивилне заштите Пескара

На језеру Пескара је 16. маја 2019. године организована вежба јединица Цивилне заштите опште намене “Пескара 2019”. На позив Градске управе – Одсека за одбрану и ванредне ситуације, на вежби су учествовали и волонтери Црвеног крста Зрењанин. Задатак Црвеног крста био је да са службом хитне медицинске помоћи, од јединица Цивилне заштите опште намене преузме евакуисане из поплавом захваћеног подручја, изврши тријажу повређених изврши приказ правилног и правовременог пружања прве помоћи.

Излет волонтера ООЦК

Црвени крст Зрењанин је 15. маја 2019. године, у знак захвалности за хумани волонтерски рад а поводом обележавања Недеље Црвеног крста која се ове године одржава под слоганом „Љубав“ организовао излет у Београд, са посетом Дворском комплексу на Дедињу и Храму Светог Саве, за педесет волонтере из Основних организација, Актива, Подружница и Повереништава Црвеног крста Зрењанин.

Пријем код председника Владе АПВ Војводине

Поводом Недеље Црвеног крста, која се обележава од 8. до 15. маја, под слоганом „Љубав“ председник Покрајинске владе Игор Мировић уприличио је 13. маја 2019. године пријем за представнике и волонтере Црвеног крста Војводине. Црвени крст Зрењанин су на овом догађају представљали млади волонтери Николија Кнежевић, Лука Мандић и Милан Кељачки уз секретара Александру Танасијевић и стручног сарадника Бориса Војинова.

Градско такмичење екипа у пружању прве помоћи

У просторијама Црвеног крста Зрењанин, Културног центра Зрењанин и у Планковој башти 12. маја 2019. године реализовано је Градско такмичење екипа у пружању прве помоћи. Такмичење је отворио помоћник градоначелника града Зрењанина, господин Симо Салапура.

Седница Скупштине Црвеног крста Зрењанин

У Великој сали Црвеног крста Зрењанин 10. маја 2019. године одржана је редовна годишња седница Скупштине Црвеног крста Зрењанин у 2019. години. На седници су усвојени Извештај о раду Црвеног крста Зрењанин у 2018. години и План рада за 2019. годину.