023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Вести

Међународни дан волонтера – 5. децембар

Поводом обележавања Међународног дана волонтера, у Градској кући града Зрењанина приређен је свечани пријем. Волонтере Црвеног крста Зрењанин примили су помоћници градоначелника града Зрењанина Симо Салапура и Драган Ћапин.

1. децембар – Светски дан борбе против ХИВ/АИДС-а

Светски дан борбе против ХИВ/АИДС-а окупља људе широм света са циљем усмеравања пажње на ХИВ пандемију. Овај дан пружа прилику да представници влада, државних институција и здравствених установа у сарадњи са осталим партнерима информишу јавност о актуелној епидемиолошкој ситуацији, значају тестирања на ХИВ и начинима заштите.

Мала дела су велика ствар

У сусрет предстојећим празницима, Лидл Србија покреће велику кампању прикупљања намирница за кориснике хуманитарних програма Црвеног крста Србије, под називом „Мала дела су велика ствар“, у којој се потрошачи позивају да купе и донирају производе.

“Инклузивно предшколско васпитање и образовање-С осмехом у вртић”

У оквиру пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање-С осмехом у вртић”, волонтери Црвеног крста Зрењанин реализовали су радионице из програма Црвеног крста Србије – “Промоција хуманих вредности”.

Pop-up фестивал – 20. новембар Међународни дан детета

Волонтерка Црвеног крста Зрењанин Гордана Дујловић и стручни сарадник Борис Војинов водили су радионице из програма “Промоција хуманих вредности”, на Pop-up фестивалу поводом обележавања 20. новембра – Светског дана детета.

Обележавање празника града Зрењанина – 17. новембар и “Отворени дан војске”

Празник града Зрењанина, 17. новембар, обележава се и као Дан Команде за развој банатске бригаде. Поред приказа програма којима се баве млади волонтери Црвеног крста Зрењанин, присутним средњошколцима приказане су и вештине пружања прве помоћи.

16. новембар – Међународни дан толеранције

Поводом обележавања 16. новембра – Међународног дана толеранције, волонтери Црвеног крста Зрењанин дружили су се са члановима удружења МНРО “Сунцокрет” и разговарали о томе шта за њих представља толеранција, као и колико је њихово окружење толерантно према њима.

Вежба евакуације у случају пожара у ОШ “Др Јован Цвијић”

У оквиру програма Црвеног крста Србије “Смањење ризика и последица од елементарних непогода и других опасности”, Црвени крст Зрењанин је за 700 ученика ОШ “Др Јован Цвијић” Зрењанин одржао вежбу евакуације школе у случају пожара и пружања прве помоћи.

Сунчана јесен живота 2019

У Великој сали Црвеног крста Зрењанин одржана је завршна манифестација ,,Сунчана јесен живота” која је окупила у Великој сали Црвеног крста Зрењанин старије волонтере Црвеног крста али и наше најмлађе суграђане.