023/562-006 | 023/561-633 zrenjanin@redcross.org.rs

Вести

Пружање помоћи старијим суграђанима

У оквиру координираног одговора на потребе старијих суграђана, мобилни тимови волонтера Црвеног крста Зрењанин, по достављеним захтевима Кол центра града Зрењанина помажу у набавци основних животних намирница, лекова и средстава за хигијену.

Обилазак старијих волонтера

У току последњих дана обишли смо и неке од оних који су дуг низ година посветили хуманитарном раду у организацији Црвеног крста.

Рад Народне кухиње у ситуацији проглашеног ванредног стања

У складу са мерама Владе Републике Србији о забрани изласка из кућа лицима старијим од 65 година, Црвени крст Зрењанин је у оквиру реализације програма Народна кухиња организовао доставу топлих оброка корисницима старијим од 65 година који живе сами и немају могућност да им неко преузме топли оброк.

Помоћ корисницима програма „Брига о старијима“

У оквиру активности пружања помоћи старијем становништву у стању социјалне потребе, волонтери Црвеног крста обилазе кориснике програма „Брига о старијима“ и уручују им конзервиране намирнице и средства за хигијену.

Шта је потребно да старије особе и особе са инвалидитетом знају о вирусу корона (COVID-19)?

Грађани који имају симптоме или су били у контакту са оболелим од корона вируса пријављују се директно кол центру Завода за јавно здравље Зрењанин на телефоне 069/2-101-102 и 069/3-101-102 који је у функцији свакодневно од 8 до 22 часа.

1. март – Светски дан цивилне заштите

У Зрењанину је обележен 1. март – Светски дан цивилне заштите. Чланови екипе прве помоћи Црвеног крста Зрењанин су приказали правилне технике пружања прве помоћи и евакуације повређенима у пожару.

Вежба евакуације у РФЗО

Волонтери Црвеног крста Зрењанин учествовали су у вежби евакуације у случају пожара у Зрењанинској филијали РФЗО.